Sunday, April 06, 2008

Technocalyps !


Het Vlaams cultuurhuis Brakke Grond in Amsterdam organiseert voor de vierde keer een 'Victorian Circus', een programma rond media, technologie, maatschappij en kunst.
Gasten op deze editie zijn ondermeer Douglas Repetto, Angelo Vermeulen, Danielle Hofmans, Frank Theys en Maya van Leemput, Marcel Bullinga en Gie van den Berghe.
Ikzelf modereer aansluitend op de vertoning van Frank Theys' film Technocalyps een debat over het transhumanisme.

Alle info op www.brakkegrond.nl

Labels: , , ,

Mohammed Ihkan en 'Mijn Verhaal'

Erasmushogeschool – departement RITS
organiseert

Filmvoorstelling “MIJN VERHAAL” van Mohammed Ihkan + ontmoeting met filmmaker

“Mijn verhaal” brengt het relaas van twee in Antwerpen wonende Marokkanen van de eerste generatie die eind jaren zestig naar België migreerden. Mohammed Abdeslam en Mohammed Abezik hebben een heel eigen geschiedenis en vertellen het verhaal van hun migratie naar België en de jaren daarna.

Waarom zijn deze mensen naar Europa gekomen ? Waarom zijn ze hier gebleven ? Voelen zij zich hier goed ? Deze reportage van Mohammed Ihkan wil een breder beeld geven over de Marokkanen van de eerste generatie en over hun kijk op de situatie vandaag.

In het kader van de colleges “Media & Maatschappij : representatie van het Midden-Oosten” (Jan De Pauw & Wouter Hessels)

Maandag 14 april 2008 om 10.00 u. in de kleine aula van EhB-RITS campus Sonart, Sint-Hubrechtsstraat 12, 1150 Brussel / Sint-Pieters-Woluwe.

Labels: , , , ,