Thursday, August 23, 2007

United for Truth betoogt op 9 september

FM Brussel meldt dat burgemeester Thielemans toestemming heeft verleend aan een koepel van linkse organisaties om op 9 september te betogen voor een 'nieuw onderzoek naar de aanslagen van 9/11'.
Onder de naam United for Truth komen zij op straat om de officiƫle versie van de aanslagen in twijfel te trekken; de organisatoren willen naar eigen zeggen een onafhankelijk onderzoek naar de "ware toedracht" achter de aanslagen. Sommigen gaan zo ver te beweren dat de Amerikaanse regering de aanslagen zelf heeft beraamd.
Het is opvallend dat burgemeester Thielemans zich niet genoodzaakt ziet zijn medeburgers te beschermen tegen de negatieve gevolgen van dergelijk puberaal gezwets; een betoging toestaan die het duidelijk enkel kan hebben van het recht op vrije meningsuiting - daar het aan enige intellectuele soliditeit verder geheel ontbreekt - getuigt trouwens alweer van zijn meesterlijk strategisch politiek inzicht. Wie kan nu nog beweren dat de burgemeester het spreekrecht zou belemmeren, zelfs wanneer het gezegde nergens op slaat ?
Aanspraken op de zogenaamde 'ware toedracht' circuleren al langer op het net, en in allerlei linkse kelders en kruipgaten. 'Loose Change' van een organisatie als 911Truth.org is een ondertussen berucht voorbeeld.
Nuchtere geesten wordt hierbij geadviseerd vooral van de weed af te blijven en zich te buigen over onderzoek zoals het ondermeer door Popular Mechanics is geleverd, waarin elk van de samenzweringssuggesties vakkundig wordt gefileerd. Een goed startpunt vind je op in dit Special Report

Wednesday, August 22, 2007

De Gematigde Moslim ?

Vandaag publiceert de krant De Standaard mijn opiniestuk in het kader van het debat omtrent de aangekondigde - en verboden - betoging van 11 september as. tegen de islamisering van Europa.
Deze tekst volgt op eerdere stukken door professor Marc De Vos en Brussels burgemeester Thielemans.
De online versie vind je hier

Sunday, August 19, 2007

Vienna, July 2007

 
Posted by Picasa